Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mellier

Meteen energie vergelijken in Mellier? Door gebruik te maken van onze website tref je probleemloos alle beschikbare leveranciers als o.a. Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Mellier voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je op energiehunter.be praktische info over thema’s als o.a. energieaansluitingen en salderen. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Léglise
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Mellier?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Mellier. Dat loopt van Antargaz tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mellier is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze tarievencheck ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Mellier, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker zoek jij simpel en snel een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Mellier

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Mellier betreft Gaselwest Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Léglise wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Mellier

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Léglise
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 31,30%
 • Hoofdpostcode: 6860
 • Verbruik Mazout: 1690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-mellier

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Mellier is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Van ieder contract vind jij data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Mellier, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. O.a. www.essent.be en ook www.zeno.be. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Mellier


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €300 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktische tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mellier. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Mellier. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de geselecteerde leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste partij. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mellier vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Mellier en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mellier

De meeste aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Mellier. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Mellier vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Léglise zien we steeds meer initiatievenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6860. In deze woonplaats kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie duurzame energie.