Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ebly

Meteen energie vergelijken in Ebly? Geholpen door deze website doorzoek je gemakkelijk alle bekende leveranciers als bijvoorbeeld Essent & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ebly de laagste prijs biedt. Verder bekijk je via de Energiehunter belangrijke info over items als o.a. leveranciers en info over duurzame energie. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Léglise
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ebly?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ebly. Dit varieert van Eneco tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ebly is voor jouw verbruik? Geef hieronderde eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ebly, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer jij moeiteloos een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ebly

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ebly heet Gaselwest Wallonie. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Léglise wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Ebly

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Léglise
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene stroom: 31,20%
 • Hoofdpostcode: 6860
 • Verbruik stookolie: 1680 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-ebly

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Ebly is dit gemiddeld zo’n 1595 m3 en nog eens 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaliter is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk abonnement check jij details zoals soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Ebly, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ebly


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 bonus betekenen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ebly. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Vaak kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ebly. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de toekomstige organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris of natuurlijk Belpower. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Via onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ebly vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ebly en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ebly

Het merendeel van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Ebly. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Ebly vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Léglise bestaan er verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6860. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz vergelijken.