Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Léglise

Snel online energie vergelijken in Léglise? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle bekende energie aanbieders als o.a. Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Léglise voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je via onze vergelijker belangrijke info over zaken zoals de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Léglise
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Léglise?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Léglise. Van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Léglise is voor jouw verbruik? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Léglise, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een contract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Léglise

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Léglise is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Léglise wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Léglise

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Léglise
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 0,399%
 • Postcode: 6860
 • Mazout: 2880 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-leglise

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Léglise ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 + 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket check jij details m.b.t. type energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Léglise, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire kortingsactie gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.ecopower.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Léglise


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €375 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Léglise. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Léglise. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aankomende energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Zoals Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Léglise vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Léglise en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Léglise

Tal van bedrijven leveren momenteel groene stroom in Léglise. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Léglise vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Léglise bestaan er nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6860. In deze buurt kan je soms vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente