Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Witry

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Witry? Via deze website ontdek je supersnel alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Witry voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via onze vergelijker belangrijke informatie over items als bijvoorbeeld onderwerpenen verschillende contracttypes. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Léglise
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 210,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Witry?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Witry. Van Poweo tot een speler als Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juni 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 energieleveranciers. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Witry is voor jouw verbruik? Voer snel de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze prijzencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Witry, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter zoekt men eenvoudig een energieproduct dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Witry

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Witry betreft Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Léglise wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Wallonie. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Witry

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Léglise
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 31,40%
 • Centrale postcode: 6860
 • Verbruik Mazout: 1700 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-witry

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Witry is dat gemiddeld 1400 m3 en 3480 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van ieder pakket vind jij gegevens met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Witry, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.belpower.be. De nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Witry


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €390 korting realiseren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Witry. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Witry. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw aanstaande gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste partij. Bijv. Luminus, ENGIE en Trevion. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Witry vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Witry en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Witry

Het gros van de energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Witry. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Witry vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Léglise kennen we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6860. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent duurzame energie.