Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Hubert

Snel energie vergelijken in Saint-Hubert? Middels de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energie aanbieders als Luminus & Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Saint-Hubert prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over topics als bijv. het ideale overstapmoment en info over een energieneutrale woning. Tevens verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Saint-Hubert
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Saint-Hubert?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Saint-Hubert. Dit loopt van Poweo tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Hubert is in maart 2024? Geef hierna de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Saint-Hubert, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de Energiehunter ontdekt men eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Saint-Hubert

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van energie-organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Saint-Hubert betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Saint-Hubert valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Saint-Hubert

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Hubert
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 0,4%
 • Postcodegebied: 6870
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2890 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-saint-hubert

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Saint-Hubert is dit gemiddeld zo’n 1555 m3 en 3335 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder pakket bekijk jij gegevens m.b.t. herkomst energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Saint-Hubert, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Saint-Hubert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €295 besparen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saint-Hubert. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Saint-Hubert. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, ENGIE en Eni. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Saint-Hubert vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Saint-Hubert en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Saint-Hubert

Veel leveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Saint-Hubert. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Saint-Hubert vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Saint-Hubert zien we vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6870. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente