Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hatrival

Snel online energie vergelijken in Hatrival? Geholpen door energiehunter.be tref je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Hatrival voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via onze vergelijker praktische info over topics zoals gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Hubert
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 360,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hatrival?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Hatrival. Dit loopt van Lampirus tot OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hatrival is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energiehunter achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hatrival, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker ontdekt men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hatrival

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Hatrival betreft Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Saint-Hubert is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Wallonie. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Hatrival

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Hubert
 • CV ketel: Elco
 • Groene stroom: 31,70%
 • Postcodegebied: 6870
 • Gem. mazout: 1730 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-hatrival

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Hatrival gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 & 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk abonnement bekijk jij gegevens over soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Hatrival, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Zoals www.luminus.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hatrival


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €380 winst geven. Echter, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Hatrival. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Hatrival. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste aanbieder. Zoals Luminus, Essent en ook Aspiravi. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hatrival vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hatrival en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hatrival

Bijna alle aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Hatrival. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Hatrival vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Saint-Hubert kennen we diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6870. In deze plaats kan je vaak extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus duurzame energie.