Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mirwart

Meteen energie vergelijken in Mirwart? Dankzij energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle erkende leveranciers als o.a. OCTA+ en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Mirwart voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op deze website waardevolle info over topics als overstappen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Hubert
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Mirwart?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Mirwart. Van Essent tot en met OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mirwart is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze tarievencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Mirwart, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de Energiehunter achterhaalt men zonder problemen een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mirwart

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Mirwart betreft Gaselwest Wallonie. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Saint-Hubert wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Wallonie. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Mirwart

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Saint-Hubert
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 31,80%
 • Postcode: 6870
 • Aantal mazout liters: 1740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-mirwart

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Mirwart is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder contract bekijk je info als herkomst van stroom en gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mirwart, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.antargaz.be. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mirwart


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €255 bonus betekenen. Echter, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mirwart. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Mirwart. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare aanbieder. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mirwart vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mirwart en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mirwart

Het gros van de energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Mirwart. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Mirwart vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Saint-Hubert zien we nogal wat activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6870. In deze regio kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Mega duurzame energie.