Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Auby-Sur-Semois

Eenvoudig energie vergelijken in Auby-Sur-Semois? Geholpen door www.energiehunter.be tref je probleemloos alle bekende energieleveranciers als bijvoorbeeld Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Auby-Sur-Semois de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je via de Energiehunter handige informatie over onderwerpen als o.a. de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Bovendien vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bertrix
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 500,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Auby-Sur-Semois?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Auby-Sur-Semois. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Auby-Sur-Semois voor jou is? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Auby-Sur-Semois, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool detecteer je zonder problemen een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Auby-Sur-Semois

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Auby-Sur-Semois betreft Gaselwest Wallonie. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Bertrix wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Wallonie. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Auby-Sur-Semois

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertrix
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 32,00%
 • Postcodegebied: 6880
 • Aantal mazout liters: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-auby-sur-semois

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Auby-Sur-Semois bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 plus 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze factoren hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk contract tref jij specificaties met betrekking tot soort energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Auby-Sur-Semois, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. Denk aan www.essent.be en ook www.elegant.be. De door jou gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Auby-Sur-Semois


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 voordeel geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Auby-Sur-Semois. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Auby-Sur-Semois. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de betreffende energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Aspiravi. Vervolgens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Auby-Sur-Semois vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Auby-Sur-Semois en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Auby-Sur-Semois

De meeste bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Auby-Sur-Semois. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Auby-Sur-Semois vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Bertrix zien we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6880. In deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus duurzame energie.