Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Médard

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Saint-Médard? Geholpen door onze website achterhaal je probleemloos alle bekende maatschappijen als o.a. Eneco en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Saint-Médard de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je op onze website nuttige informatie informatie over items als energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herbeumont
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Saint-Médard?

We zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Saint-Médard. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Médard is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Saint-Médard, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker achterhalen jullie moeiteloos een abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Saint-Médard

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Saint-Médard is Gaselwest Wallonie. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Herbeumont is de netbeheerder van het gas Gaselwest Wallonie. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Saint-Médard

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Herbeumont
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel groen: 32,40%
 • Postcodegebied: 6887
 • Aantal mazout liters: 1800 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-saint-medard

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Saint-Médard is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van elk contract zoek je informatie over soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Saint-Médard, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Saint-Médard


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €310 rendement bieden. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bieden wij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saint-Médard. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Saint-Médard. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw gekozen energiemaatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe partij. Zoals Eneco, Lampiris en Eni. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Saint-Médard vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Saint-Médard en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Saint-Médard

Veel energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Saint-Médard. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Saint-Médard vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Herbeumont zien we nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6887. In de regio kan je soms relatief goedkoop meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Antargaz duurzame energie.