Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Orgeo

Direct energie vergelijken in Orgeo? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle bekende maatschappijen als o.a. Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Orgeo voor jou de beste prijs heeft. Verder bekijk je op energiehunter.be nuttige info info over zaken zoals energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bertrix
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 390,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Orgeo?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Orgeo. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiebedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Orgeo is? Vul eenvoudig de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Orgeo, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in onze vergelijker bekijk je simpel en snel een abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Orgeo

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Orgeo is Gaselwest Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bertrix is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Wallonie. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Orgeo

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Bertrix
 • CV ketel: Agpo
 • Groene stroom: 32,30%
 • Postcodegebied: 6880
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1790 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-orgeo

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Orgeo gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1445 m3 en 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zie je specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Orgeo, en de eventuele korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Zoals www.luminus.be en ook www.energypeople.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Orgeo


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 korting realiseren. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Orgeo. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Orgeo. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan Luminus, Essent en Energie 2030. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Orgeo vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Orgeo en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Orgeo

Tal van energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Orgeo. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Orgeo vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Bertrix zijn er allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6880. In deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo duurzame energie.