Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herbeumont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Herbeumont? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle relevante leveranciers als Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Herbeumont voor jou de beste prijs heeft. Bovendien vind je via de energievergelijker handige informatie over onderwerpen zoals gastarieven en de slimme meter. Daarbij bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herbeumont
Netbeheerder Elektra:Simogel
Netbeheerder AardgasSimogel
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,450
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Herbeumont?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Herbeumont. Dat loopt van Poweo tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kun je kiezen uit circa 35 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Simogel. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energiebedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herbeumont is voor jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Herbeumont, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de vergelijkingstool ontdekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Herbeumont

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Herbeumont heet Simogel. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Herbeumont is de netbeheerder van het gas Simogel. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Herbeumont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Herbeumont
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 0,181%
 • Postcode: 6887
 • Verbruik stookolie: 2910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Simogel
 • Gasregio: Simogel
 • Gastarief M3: €0,450
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-herbeumont

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Herbeumont is dat gemiddeld 1565 m3 en 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Veelal is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle pakketten vind je voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Herbeumont, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Herbeumont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €345 korting realiseren. Desondanks, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: maak een sport van het overstappen in Herbeumont. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Herbeumont. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aankomende leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare leverancier. Denk aan OCTA+, Essent en Poweo. Hierna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herbeumont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Herbeumont en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Herbeumont

Een groot deel van de maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Herbeumont. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Herbeumont vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Herbeumont bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6887. In deze woonplaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente