Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Anloy

Op je gemak energie vergelijken in Anloy? Dankzij onze vergelijker doorzoek je overzichtelijk alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Anloy voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je via de energievergelijker waardevolle informatie over items als bijv. gastarieven en slimme thermostaten. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libin
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 260,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Anloy?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Anloy. Dat loopt van Poweo tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Gaselwest Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Anloy is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Anloy, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v selecties in de energievergelijker achterhalen jullie zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Anloy

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Anloy betreft Gaselwest Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Libin wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Wallonie. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Anloy

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libin
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene energie: 32,60%
 • Hoofdpostcode: 6890
 • Verbruik Mazout: 1820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-anloy

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Anloy is dat gemiddeld 1460 m3 en 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote energie aanbieders. Bij ieder contract check jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Anloy, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.energypeople.be. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Anloy


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €270 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Anloy. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Anloy. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE + Wase Wind. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Anloy vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Anloy en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Anloy

De meeste leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Anloy. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Anloy vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Libin kennen we verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6890. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Essent prijzen.