Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Transinne

Direct energie vergelijken in Transinne? Aan de hand van deze website vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Transinne prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je op deze website uitgebreide informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Libin
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Transinne?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Transinne. Van Poweo tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Transinne is op dit moment? Geef vlug de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Transinne, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de tarievenvergelijker detecteren jullie probleemloos een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Transinne

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Transinne betreft Gaselwest Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Libin is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Transinne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Libin
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 33,00%
 • Centrale postcode: 6890
 • Verbruik Mazout: 1860 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-transinne

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Transinne ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 en 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle abonnementen zoek je data zoals type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Transinne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Transinne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €390 besparen. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via onze hunters check je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Transinne. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Transinne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt de toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Poweo. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Transinne vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Transinne en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Transinne

Het gros van de energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Transinne. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Transinne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Libin bestaan er verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6890. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega prijzen.