Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken On

Snel energie vergelijken in On? Met behulp van onze website tref je eenvoudig alle grote energieleveranciers zoals Essent en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in On de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s als tarieven en concrete energiebespaartips. Tevens geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Marche-En-Famenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in On?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio On. Dat gaat van Eneco tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 40 providers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in On is die past bij jouw verbruik? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Geholpen door de vergelijkingstool check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van On, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker checken jullie probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in On

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in On heet Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Marche-En-Famenne is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over On

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-on

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving On is dit gemiddeld zo’n 1505 m3 en 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij alle abonnementen bekijk jij data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in On, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.aspiravi.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in On


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €380 besparen. Echter, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder check jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in On. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor On. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aankomende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Ecopower. Ook beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven On vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in On en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in On

Een groot deel van de maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in On. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in On vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Marche-En-Famenne bestaan er meerdere plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6900. In de regio kan je vaak extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo prijzen.