Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Humain

Eenvoudig energie vergelijken in Humain? Middels onze website vergelijk je eenvoudig alle beschikbare leveranciers als Mega & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Humain het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vind je op deze pagina handige informatie over zaken als bijvoorbeeld energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Marche-En-Famenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Humain?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Humain. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Humain is voor jouw situatie? Geef hierna de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Humain, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door keuzes in de tool zoekt men moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Humain

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Humain heet Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Marche-En-Famenne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Humain

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Marche-En-Famenne
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene energie: 33,40%
 • Postcodegebied: 6900
 • Mazout: 1900 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-humain

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Humain gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1500 m3 en nog eens 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk je specificaties zoals type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Humain, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be + www.comfortenergy.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Humain


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €335 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Humain. Op die manier is de besparing het grootst. Alleen, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Veelal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Humain. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt jouw geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Comfort Energy. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Humain vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Humain en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Humain

Bijna alle maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Humain. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Humain vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Marche-En-Famenne bestaan er tegenwoordig diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6900. In deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Elegant prijzen.