Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aye

Eenvoudig energie vergelijken in Aye? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle relevante aanbieders zoals Engie en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Aye prijstechnisch het meest interessant is. Ook verzamel je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als o.a. onderwerpenen info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Marche-En-Famenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 240,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Aye?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Aye. Van Engie tot aan Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aye is in juli 2024? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Aye, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in de Energiehunter detecteert men zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Aye

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Duidelijke website

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Aye is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Marche-En-Famenne is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Aye

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Marche-En-Famenne
 • Populaire CV: Ferroli
 • Aandeel groen: 33,20%
 • Centrale postcode: 6900
 • Mazout verbruik: 1880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-aye

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Aye bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 en nog eens 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Bij elk contract zie je details over soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Aye, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.essent.be + www.trevion.be. De door jou gekozen energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Aye


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €250 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Aye. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Aye. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Tevens bespreek je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Aye vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Aye en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Aye

Het merendeel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Aye. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Aye vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Marche-En-Famenne bestaan er tegenwoordig verscheidene acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6900. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus prijzen.