Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waha

Eenvoudig energie vergelijken in Waha? Dankzij de energievergelijker vergelijk je eenvoudig alle relevante energiebedrijven als o.a. Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Waha het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je via onze vergelijker handige info over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Marche-En-Famenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Waha?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Waha. Dit loopt van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Deze lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waha is voor jouw verbruik? Geef snel de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Waha, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filteren in de tool bekijken jullie verrassend eenvoudig een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Waha

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Waha is Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Marche-En-Famenne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Waha

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh

Plaatsen in de buurt

energie-vergelijken-waha

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Waha ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 + 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden de energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten tref je info aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Waha, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.energypeople.be. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Waha


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €320 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waha. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Waha. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw gekozen gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Antargaz. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Waha vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Waha en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Waha

Bijna alle energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Waha. Op dit front is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Waha vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Marche-En-Famenne kennen we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6900. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie prijzen juli 2024.