Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Porcheresse

Meteen energie vergelijken in Porcheresse? Via de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen zoals Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Porcheresse de laagste prijs hanteert. Ook tref je op onze website uitgebreide informatie over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en de slimme meter. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Daverdisse
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 435,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Porcheresse?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Porcheresse. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Porcheresse is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Porcheresse, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filteren in de Energiehunter bekijken jullie probleemloos een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Porcheresse

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Porcheresse is Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Daverdisse valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Porcheresse

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Daverdisse
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel groen: 34,70%
 • Postcode: 6929
 • Verbruik stookolie: 2030 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-porcheresse

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Porcheresse is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 plus 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In algemene zin kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement bekijk jij info als soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Porcheresse, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele actie tegengekomen? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Porcheresse


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €285 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: de gevels isoleren.
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Porcheresse. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Porcheresse. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Antargaz. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Porcheresse vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Porcheresse en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Porcheresse

Een groot deel van de bedrijven faciliteren op dit moment groene stroom in Porcheresse. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Porcheresse vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Daverdisse zien we meerdere plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6929. In deze woonplaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Poweo prijzen juli 2024.