Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grupont

Op je gemak energie vergelijken in Grupont? Met behulp van energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Engie en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Grupont het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij bekijk je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als o.a. verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Grupont?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Grupont. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 25 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grupont voor jou is? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze energie vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Grupont, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties in de Energiehunter achterhaalt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Grupont

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Grupont heet Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tellin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Grupont

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tellin
 • Populaire CV: ACV
 • Groene energie: 34,30%
 • Postcodegebied: 6927
 • Aantal mazout liters: 1990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh

Plekken in de buurt

energie-vergelijken-grupont

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Grupont is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 en 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder contract vind jij informatie over oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Grupont, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.antargaz.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Grupont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €365 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Grupont. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Grupont. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Grupont vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Grupont en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Grupont

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Grupont. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Grupont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Tellin bestaan er tegenwoordig meerdere plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6927. In de regio kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz prijzen juli 2024.