Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sohier

Op je gemak energie vergelijken in Sohier? Dankzij de Energiehunter achterhaal je overzichtelijk alle erkende energie aanbieders. Je kunt denken aan Luminus & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Sohier de laagste prijs biedt. Daarbij check je op deze pagina uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 315,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sohier?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Sohier. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sohier is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze energie vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sohier, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in onze vergelijker checkt men eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sohier

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Sohier is Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Wellin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Sohier

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Wellin
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene energie: 33,80%
 • Postcodegebied: 6920
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1940 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh

Steden in de omgeving

energie-vergelijken-sohier

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Sohier is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 + 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze aspecten zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Gewoonlijk is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind jij informatie als type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sohier, en de eventuele korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. O.a. www.essent.be en ook www.zeno.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sohier


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €300 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna tref jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Sohier. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sohier. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, Essent + Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sohier vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sohier en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Sohier

Het merendeel van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Sohier. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Sohier vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Wellin zien we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6920. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent prijzen juni 2024.