Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halma

Direct energie vergelijken in Halma? Via deze website vind je supersnel alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Eneco en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Halma prijstechnisch het meest interessant is. Ook vergaar je via onze vergelijker praktische info over zaken als bijv. maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Halma?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Halma. Dit varieert van Essent tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halma is op dit moment? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Halma, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de tool check jij probleemloos een abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Halma

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Halma betreft Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Wellin valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Halma

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Wellin
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 34,00%
 • Postcodegebied: 6922
 • Mazout verbruik: 1960 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh

Steden in de buurt

energie-vergelijken-halma

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Halma ligt dit gemiddeld op 1530 m3 & 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Meestal is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij alle pakketten lees jij gegevens zoals herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Halma, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.octaplus.be en www.zeno.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Halma


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 korting realiseren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Halma. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Halma. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt de gekozen gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Eni. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. De aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Halma vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Halma en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Halma

Een groot deel van de bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Halma. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Halma vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Wellin zien we nogal wat stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6922. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook OCTA+ prijzen juli 2024.