Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gembes

Direct energie vergelijken in Gembes? Middels onze vergelijker ontdek je supersnel alle beschikbare bedrijven als o.a. Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Gembes voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op energiehunter.be uitgebreide informatie over onderwerpen zoals maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Daverdisse
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 215,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Gembes?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Gembes. Dit loopt van Essent tot een speler als OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gembes is in juli 2024? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door middel van de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gembes, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties maken in de prijzenvergelijker check jij probleemloos een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gembes

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Gembes betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Daverdisse is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Gembes

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Daverdisse
 • CV ketel: Bulex
 • Aandeel groen: 34,50%
 • Postcode: 6929
 • Verbruik stookolie: 2010 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-gembes

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gembes bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 en 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Gewoonlijk kan het uit om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Van ieder abonnement vind jij gegevens als soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gembes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Gembes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Gembes. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is de stelregel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Gembes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Zoals Eneco, Essent en Antargaz. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage kosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Gembes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Gembes en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Gembes

Veel energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Gembes. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Gembes vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Daverdisse onderscheiden we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6929. In deze regio kan je soms extra voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Comfort Energy prijzen juli 2024.