Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dochamps

Direct energie vergelijken in Dochamps? Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je probleemloos alle interessante energiebedrijven als bijv. Mega en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Dochamps de beste deal heeft! Verder check je op onze website belangrijke info over topics zoals verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Manhay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 495,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Dochamps?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Dochamps. Dit varieert van Lampirus tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dochamps is voor jouw situatie? Voer snel de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dochamps, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filters in de tool vinden jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dochamps

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Dochamps heet Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Manhay valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Dochamps

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Manhay
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 36,60%
 • Postcodegebied: 6960
 • Mazout consumptie: 2220 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-dochamps

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Dochamps is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 en nog eens 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder contract tref je informatie als soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dochamps, en de eventuele korting. Kies de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be en www.wasewind.be. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Dochamps


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €390 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Dochamps. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Dochamps. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je aanstaande gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste leverancier. Onder andere Eneco, Essent + Energy People. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.watz.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Dochamps vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Dochamps en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Dochamps

Bijna alle organisaties bieden inmiddels groene stroom in Dochamps. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Dochamps vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Manhay zien we verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6960. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega contract.