Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grune

Eenvoudig energie vergelijken in Grune? Geholpen door www.energiehunter.be tref je supersnel alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent en Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Grune het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld energieaansluitingen en handige bespaartips. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nassogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Grune?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Grune. Dat loopt uiteen van Engie tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energie-organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grune is voor jouw verbruik? Voer hieronderde privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Middels onze handige vergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Grune, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker vinden jullie moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Grune

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Grune betreft Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Nassogne is de aardgas netbeheerder Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Grune

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Nassogne
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 36,10%
 • Hoofdpostcode: 6952
 • Mazout: 2170 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-grune

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Grune gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 + 3500 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle pakketten lees jij informatie m.b.t. type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Grune, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.essent.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Grune


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €265 voordeel geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Grune. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Grune. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert je gekozen organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook ZENO. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Grune vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Grune en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Grune

Het gros van de energiemaatschappijen bieden onderhand groene stroom in Grune. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Grune vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Nassogne zijn er meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6952. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Engie contract.