Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heyd

Snel online energie vergelijken in Heyd? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Mega & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Heyd voor jou de beste prijs heeft. Daarbij vind je op onze website praktische informatie over thema’s als bijv. leveranciers en zakelijke energie. Tevens geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Heyd?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heyd. Dit varieert van Antargaz tot en met OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heyd is? Vul vlug de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Heyd, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter ontdek je gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heyd

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Heyd betreft Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Durbuy is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Heyd

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • CV ketel: Baxi
 • Groene stroom: 35,50%
 • Postcodegebied: 6941
 • Mazout consumptie: 2110 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-heyd

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Heyd ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 en nog eens 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaal is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij alle pakketten check jij informatie over soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Heyd, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.eneco.be. De nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Heyd


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €335 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Heyd. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Heyd. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of natuurlijk Belpower. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Heyd vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Heyd en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Heyd

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Heyd. Toch zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Heyd vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Durbuy bestaan er tegenwoordig allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6941. Als inwoner van deze plaats kan je soms vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz.