Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Septon

Zonder problemen energie vergelijken in Septon? Middels de energievergelijker check je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Septon de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over onderwerpen als bijv. leveranciers en vaste en variabele tarieven. Tevens geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 450,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Septon?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Septon. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Septon is voor jouw situatie? Geef snel de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Septon, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijkt men moeiteloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Septon

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Septon is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Durbuy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Septon

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • CV Merk: Vaillant
 • Groene stroom: 35,00%
 • Centrale postcode: 6940
 • Gem. mazout: 2060 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-septon

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Septon gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 + 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Van ieder abonnement zie je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Septon, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be + www.eni.com. De gekozen energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Septon


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €355 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Septon. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Septon. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Watz. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Septon vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Septon en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Septon

Tal van energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Septon. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Septon vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Durbuy zien we meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6940. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Essent.