Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Barvaux-Sur-Ourthe

Direct energie vergelijken in Barvaux-Sur-Ourthe? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle bekende aanbieders zoals Eneco & Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Barvaux-Sur-Ourthe de beste deal heeft! Ook bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over items als bijv. tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Barvaux-Sur-Ourthe?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Barvaux-Sur-Ourthe. Van Lampirus tot aan OCTA+, de keuze is enorm. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Zij nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barvaux-Sur-Ourthe is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Via de energiehunter vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Barvaux-Sur-Ourthe, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de prijzenvergelijker vind jij eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Barvaux-Sur-Ourthe

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Barvaux-Sur-Ourthe is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Durbuy valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Barvaux-Sur-Ourthe

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel groen: 34,80%
 • Centrale postcode: 6940
 • Mazout consumptie: 2040 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-barvaux-sur-ourthe

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Barvaux-Sur-Ourthe ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 & 3435 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk pakket vind je gegevens m.b.t. type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Barvaux-Sur-Ourthe, en de eventuele korting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de leverancier. Onder andere www.octaplus.be en ook www.ecopower.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Barvaux-Sur-Ourthe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €395 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Barvaux-Sur-Ourthe. Zodanig ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Barvaux-Sur-Ourthe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de nieuwe energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste maatschappij. Zoals OCTA+, Essent en ook Poweo. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Barvaux-Sur-Ourthe vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Barvaux-Sur-Ourthe en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Barvaux-Sur-Ourthe

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Barvaux-Sur-Ourthe. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Barvaux-Sur-Ourthe vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Durbuy zien we diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6940. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz prijzen juli 2024.