Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grandhan

Snel online energie vergelijken in Grandhan? Middels de Energiehunter vergelijk je eenvoudig alle beschikbare bedrijven als Eneco & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Grandhan de beste deal heeft! Verder tref je op onze website uitgebreide info over zaken als stroomtarieven en zakelijke energie. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Grandhan?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Grandhan. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grandhan is voor jouw verbruik? Vul snel jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de energietarievenvergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Grandhan, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties maken in de vergelijkingstool check je gemakkelijk een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Grandhan

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Grandhan is Ieh. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Durbuy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Grandhan

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel groen: 34,90%
 • Postcodegebied: 6940
 • Verbruik stookolie: 2050 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-grandhan

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Grandhan gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 en 3440 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle pakketten vind jij specificaties over soort energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Grandhan, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante actie gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.eni.com. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Grandhan


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €265 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be vind jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Grandhan. Op die manier is de besparing het grootst. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Grandhan. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare partij. Bijv. Eneco, Lampiris en Belpower. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij deze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Grandhan vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Grandhan en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Grandhan

Het gros van de energiemaatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Grandhan. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Grandhan vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Durbuy bestaan er tegenwoordig diverse stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6940. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie.