Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bomal-Sur-Ourthe

Snel online energie vergelijken in Bomal-Sur-Ourthe? Via de energievergelijker tref je overzichtelijk alle erkende energiebedrijven als Essent en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Bomal-Sur-Ourthe de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vind je op energiehunter.be handige informatie over topics zoals gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bomal-Sur-Ourthe?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Bomal-Sur-Ourthe. Dat loopt van Lampirus tot en met Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bomal-Sur-Ourthe is? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bomal-Sur-Ourthe, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bomal-Sur-Ourthe

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bomal-Sur-Ourthe is Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Durbuy is de netbeheerder van het gas Igh. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Bomal-Sur-Ourthe

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • Populair merk: Agpo
 • Groene stroom: 35,30%
 • Hoofdpostcode: 6941
 • Aantal mazout liters: 2090 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-bomal-sur-ourthe

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Bomal-Sur-Ourthe is dat gemiddeld 1595 m3 en 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk abonnement achterhaal je gegevens aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bomal-Sur-Ourthe, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. De door jou gekozen energie-partij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bomal-Sur-Ourthe


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €385 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bomal-Sur-Ourthe. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bomal-Sur-Ourthe. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bomal-Sur-Ourthe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bomal-Sur-Ourthe en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bomal-Sur-Ourthe

Het merendeel van de maatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Bomal-Sur-Ourthe. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Bomal-Sur-Ourthe vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Durbuy zijn er nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6941. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus.