Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bende

Op je gemak energie vergelijken in Bende? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je probleemloos alle erkende energie aanbieders als bijvoorbeeld Engie en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Bende de laagste prijs hanteert. Bovendien vind je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als bijv. onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bende?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Bende. Van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bende is voor jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze energie achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bende, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker vind je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bende

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Bende betreft Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Durbuy is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Bende

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene stroom: 35,20%
 • Centrale postcode: 6941
 • Mazout: 2080 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-bende

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Bende bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 en 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Van alle abonnementen tref jij info als herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Bende, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be of www.ebem.be. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Bende


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bende. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bende. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige energie-aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Hierna bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De gekozen maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bende vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bende en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bende

Een groot deel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Bende. Toch is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Bende vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Durbuy bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6941. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van OCTA+.