Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Sainte-Gertrude

Meteen energie vergelijken in Villers-Sainte-Gertrude? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Villers-Sainte-Gertrude de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je op deze pagina bruikbare info over topics als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en tips om te besparen op energie. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Villers-Sainte-Gertrude?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Villers-Sainte-Gertrude. Van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Sainte-Gertrude is voor jouw verbruik? Geef direct de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Villers-Sainte-Gertrude, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in onze vergelijker zoekt men simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Villers-Sainte-Gertrude

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Villers-Sainte-Gertrude heet Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Durbuy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Villers-Sainte-Gertrude

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 35,80%
 • Centrale postcode: 6941
 • Verbruik stookolie: 2140 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-villers-sainte-gertrude

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Villers-Sainte-Gertrude bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 en nog eens 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Door de bank genomen loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement bekijk jij voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Villers-Sainte-Gertrude, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante aanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Villers-Sainte-Gertrude


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna vind jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Villers-Sainte-Gertrude. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Villers-Sainte-Gertrude. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE of Poweo. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Villers-Sainte-Gertrude vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Villers-Sainte-Gertrude en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Villers-Sainte-Gertrude

Bijna alle maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Villers-Sainte-Gertrude. Echter zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Villers-Sainte-Gertrude vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Durbuy bestaan er steeds meer stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6941. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant.