Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tohogne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Tohogne? Door gebruik te maken van deze website check je supersnel alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ & Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Tohogne de laagste prijs biedt. Voorts vind je via onze vergelijker handige info over thema’s als bijvoorbeeld overstappen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tohogne?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Tohogne. Dat gaat van Engie tot een speler als Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 energie aanbieders. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tohogne is op dit moment? Vul vlug de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Via onze tarievencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tohogne, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Met behulp van filteren in de tarievenvergelijker checkt men zonder problemen een energiecontract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Tohogne

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder heeft weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Tohogne is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Durbuy is de aardgas netbeheerder Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Tohogne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • CV Merk: Brotje
 • Groene stroom: 35,70%
 • Hoofdpostcode: 6941
 • Mazout consumptie: 2130 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-tohogne

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Tohogne gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1410 m3 en 3480 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal jij info zoals soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Tohogne, en de eventuele korting. Kies de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.engie.be + www.eneco.be. De gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tohogne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €305 bonus betekenen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Tohogne. Zo bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Tohogne. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je nieuwe energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE + Ecopower. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Tohogne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Tohogne en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Tohogne

Veel energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Tohogne. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Tohogne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Durbuy zien we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6941. In de regio kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy.