Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Champlon

Snel online energie vergelijken in Champlon? Aan de hand van energiehunter.be vind je eenvoudig alle relevante bedrijven als Luminus en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Champlon de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op energiehunter.be bruikbare informatie over topics als bijv. verbruik in de regio en info over duurzame energie. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tenneville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 360,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Champlon?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Champlon. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Champlon is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! D.m.v de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Champlon, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels keuzes in de tarievenvergelijker vind jij zonder problemen een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Champlon

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-aanbieders en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Champlon betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tenneville wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Champlon

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tenneville
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 37,20%
 • Postcodegebied: 6971
 • Mazout verbruik: 2280 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-champlon

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Champlon is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 & 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Dikwijls kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder contract tref jij informatie m.b.t. type stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Champlon, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be + www.eni.com. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Champlon


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €310 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaaradvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Champlon. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In de regel worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Champlon. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je gekozen maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Ebem. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Champlon vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Champlon en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Champlon

Tal van energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Champlon. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Champlon vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Tenneville kennen we verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6971. In deze woonplaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Antargaz contract.