Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tenneville

Direct energie vergelijken in Tenneville? Aan de hand van deze website vergelijk je supersnel alle relevante energieleveranciers zoals Watz & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Tenneville prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je via de Energiehunter uitgebreide info over topics als o.a. maatschappijen en slimme thermostaten. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tenneville
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 490,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Tenneville?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Tenneville. Dit varieert van Antargaz tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag tellen we ruim 30 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tenneville is voor jouw verbruik? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Tenneville, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tenneville

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Tenneville is Ieh. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tenneville wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Tenneville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tenneville
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 0,19%
 • Centrale postcode: 6970
 • Gem. mazout: 3000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-tenneville

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Tenneville ligt dit gemiddeld op 1405 m3 plus 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Bij elk abonnement bekijk jij info m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tenneville, en de overstapbonus. Kies de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be of www.wasewind.be. De nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Tenneville


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €285 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: korter douchen
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Tenneville. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Tenneville. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt je betreffende energie-organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE of Eni. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Tenneville vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Tenneville en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tenneville

Het merendeel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Tenneville. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Tenneville vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Tenneville onderscheiden we allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6970. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente