Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rendeux

Direct energie vergelijken in Rendeux? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je probleemloos alle grote bedrijven als bijv. Watz & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Rendeux de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op deze pagina uitgebreide info over topics zoals energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rendeux
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 245,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rendeux?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Rendeux. Dit loopt van Eneco tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rendeux is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij onze tarievencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Rendeux, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filters in de Energiehunter zoekt men verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rendeux

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van energieleveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Rendeux betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Rendeux is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Rendeux

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Rendeux
 • Populaire CV: Elco
 • Aandeel duurzaam: 0,192%
 • Hoofdpostcode: 6987
 • Mazout verbruik: 1510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-rendeux

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Rendeux ligt dit gemiddeld op 1415 m3 en 3400 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk pakket vind je details m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Rendeux, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.eni.com. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rendeux


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €305 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bieden wij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rendeux. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Rendeux. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de geselecteerde leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Energy People. Vervolgens kies je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Rendeux vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rendeux en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Rendeux

Het merendeel van de organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Rendeux. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Rendeux vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Rendeux zien we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6987. In deze plaats kan je meer en meer heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente