Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halleux

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Halleux? Door gebruik te maken van onze website tref je supersnel alle interessante leveranciers als o.a. Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Halleux voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld de overstapservice en handige bespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Roche-En-Ardenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Halleux?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Halleux. Dat loopt van Lampirus tot aan Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halleux is voor jouw situatie? Geef direct de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Halleux, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties maken in de tarievenvergelijker achterhaal je zonder problemen een abonnement dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Halleux

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Halleux heet Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente La Roche-En-Ardenne is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Halleux

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-halleux

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Halleux is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 + 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle abonnementen zoek je details met betrekking tot herkomst energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Halleux, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Zoals www.energie2030.be of www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Halleux


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €395 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Halleux. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Halleux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt je nieuwe gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste leverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Halleux vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Halleux en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Halleux

De meeste bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Halleux. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Halleux vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente La Roche-En-Ardenne onderscheiden we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6986. In de regio kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Mega tarieven.