Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erezée

Snel energie vergelijken in Erezée? Via www.energiehunter.be vind je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen als o.a. OCTA+ & Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Erezée het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je via de Energiehunter handige info over items als bijvoorbeeld overstappen en info over duurzame energie. Voorts geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Erezée
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Erezée?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Erezée. Dat loopt van Engie tot Watz, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erezée is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Erezée, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filteren in de tool achterhaal jij eenvoudig een product dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Erezée

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Erezée is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Erezée valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Erezée

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Erezée
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene energie: 0,194%
 • Hoofdpostcode: 6997
 • Gem. mazout: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-erezee

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Erezée bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 en nog eens 3410 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Van elk contract zie jij gegevens m.b.t. type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Erezée, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be + www.energypeople.be. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Erezée


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €325 winst geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Erezée. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Erezée. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de nieuwe energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de voordeligste leverancier. Bedrijven als Luminus, Essent of ZENO. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Erezée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Erezée en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Erezée

Tal van aanbieders leveren momenteel groene stroom in Erezée. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Erezée vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Erezée bestaan er diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6997. In deze regio kan je meer en meer heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Engie prijzen februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente