Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hotton

Zonder problemen energie vergelijken in Hotton? Met behulp van onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Hotton de beste deal heeft! Tevens check je op deze pagina bruikbare informatie over zaken zoals tarieven en zakelijke energie. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hotton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparing loopt op tot € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hotton?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Hotton. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het net van Ieh. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hotton is op dit moment? Geef eenvoudig jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hotton, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Middels filteren in de vergelijkingstool check je eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hotton

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van energieleveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Hotton heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hotton is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Hotton

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Hotton
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 0,193%
 • Postcode: 6990
 • Verbruik Mazout: 1520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-hotton

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Hotton is het gemiddelde verbruik ong. 1420 m3 en 3405 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij elk pakket check jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hotton, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.energie2030.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Hotton


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €320 korting realiseren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigadvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Hotton. Zo betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Hotton. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw nieuwe aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste aanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en Energie 2030. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hotton vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hotton en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Hotton

Tal van organisaties leveren onderhand groene stroom in Hotton. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Hotton vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Hotton zien we steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6990. In deze omgeving kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente