Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ruddervoorde

Gemakkelijk energie vergelijken in Ruddervoorde? Via onze vergelijker tref je overzichtelijk alle relevante bedrijven als o.a. OCTA+ & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ruddervoorde het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op deze pagina handige info over items als overstappen en salderen. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oostkamp
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ruddervoorde?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ruddervoorde. Van Engie tot aan Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ruddervoorde is voor jouw situatie? Vul gelijk jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ruddervoorde, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een contract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ruddervoorde

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De producten van energiebedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Ruddervoorde is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oostkamp is de netbeheerder van het gas Gaselwest Wallonie. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Ruddervoorde

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostkamp
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 39,00%
 • Hoofdpostcode: 8020
 • Mazout consumptie: 2460 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-ruddervoorde

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Ruddervoorde ligt dit gemiddeld op 1575 m3 en 3430 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van ieder abonnement zoek jij details met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ruddervoorde, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en www.ecopower.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Ruddervoorde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €375 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder profiteer je van 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: wassen op 30 graden
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Ruddervoorde. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ruddervoorde. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt je betreffende energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Wase Wind. Bij de volgende stap beslis je over de startdatum van het abonnement. De toekomstige energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via onze website tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Ruddervoorde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ruddervoorde en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Ruddervoorde

Tal van aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Ruddervoorde. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Ruddervoorde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Oostkamp bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8020. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Mega abonnement.