Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostkamp

Meteen energie vergelijken in Oostkamp? Dankzij onze website ontdek je eenvoudig alle erkende aanbieders zoals Engie & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Oostkamp het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je op onze website handige info over thema’s als o.a. energiebelastingen en slimme thermostaten. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oostkamp
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Oostkamp?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Oostkamp. Van Essent tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Wallonie. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostkamp is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! D.m.v de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Oostkamp, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Middels jouw input in onze vergelijker bekijk jij simpel en snel een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oostkamp

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Oostkamp betreft Gaselwest Wallonie. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Oostkamp is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Oostkamp

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostkamp
 • CV Merk: Wolf
 • Groene stroom: 0,196%
 • Postcodegebied: 8020
 • Mazout consumptie: 1550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-oostkamp

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Oostkamp is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 en 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder contract tref je gegevens over soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Oostkamp, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de onderneming. Denk aan www.luminus.be + www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oostkamp


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €275 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Oostkamp. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Oostkamp. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de betreffende organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Comfort Energy. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oostkamp vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oostkamp en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oostkamp

Tal van energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Oostkamp. Toch is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Oostkamp vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Oostkamp kennen we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8020. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Eneco prijzen februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente