Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dudzele

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Dudzele? Middels www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders zoals Engie en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Dudzele de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld onderwerpenen info over duurzame energie. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 400,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Dudzele?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Dudzele. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dudzele is voor jouw situatie? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Dudzele, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de tool zoek je eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Dudzele

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Dudzele is Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Brugge is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Dudzele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV ketel: Bosch
 • Groene energie: 19,10%
 • Centrale postcode: 8380
 • Verbruik Mazout: 2680 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-dudzele

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Dudzele bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 en 3325 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Meestal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk pakket tref je details m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Dudzele, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.elegant.be. De gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dudzele


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €260 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be check jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Dudzele. Op die manier bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Dudzele. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aanstaande energie-organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Ook beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Dudzele vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Dudzele en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Dudzele

De meeste bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Dudzele. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Dudzele vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Brugge onderscheiden we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8380. In deze woonplaats kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ overstappen.