Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwmunster

Eenvoudig energie vergelijken in Nieuwmunster? Middels de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle erkende energie aanbieders zoals Essent & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Nieuwmunster de beste deal heeft! Tevens bekijk je op deze website uitgebreide informatie over zaken als het ideale overstapmoment en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zuienkerke
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Nieuwmunster?

Er zijn steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Nieuwmunster. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 30 bedrijven. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwmunster is? Geef direct de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via de energiehunter bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Nieuwmunster, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter achterhalen jullie gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nieuwmunster

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Nieuwmunster heet Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zuienkerke wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Nieuwmunster

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-nieuwmunster

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Nieuwmunster is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 + 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij elk abonnement zie jij voorwaarden aangaande type stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nieuwmunster, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nieuwmunster


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €335 opleveren. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Nieuwmunster. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Nieuwmunster. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt de toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nieuwmunster vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Nieuwmunster en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Nieuwmunster

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Nieuwmunster. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Nieuwmunster vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Zuienkerke bestaan er nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8377. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Eneco overstappen.