Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houtave

Op je gemak energie vergelijken in Houtave? Geholpen door www.energiehunter.be tref je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Mega & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Houtave de laagste prijs hanteert. Ook tref je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zuienkerke
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Houtave?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Houtave. Dat gaat van Essent tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houtave is voor jouw verbruik? Vul direct de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Houtave, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de vergelijkingstool detecteert men probleemloos een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Houtave

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van organisaties en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Houtave is Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zuienkerke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Houtave

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zuienkerke
 • Populaire CV: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 18,80%
 • Centrale postcode: 8377
 • Aantal mazout liters: 2650 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-houtave

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Houtave is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 en 3310 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Van ieder abonnement lees jij specificaties als soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Houtave, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele korting in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be en www.eneco.be. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Houtave


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder check jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Houtave. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Houtave. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de aanstaande energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris en ook Antargaz. Vervolgens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Houtave vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Houtave en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Houtave

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Houtave. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Houtave vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Zuienkerke zien we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8377. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie overstappen.