Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moerkerke

Direct energie vergelijken in Moerkerke? Aan de hand van onze website check je supersnel alle relevante energieleveranciers. Je kunt denken aan Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Moerkerke de scherpste prijs kan bieden. Daarbij verzamel je op deze website belangrijke informatie over zaken als o.a. leveranciers en zakelijke energie. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Damme
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Moerkerke?

We zien best veel energieleveranciers in Moerkerke. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel tellen we ruim 30 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moerkerke is voor jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via de energiehunter vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Moerkerke, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Middels filters in onze vergelijker ontdekken jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Moerkerke

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Moerkerke is Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Damme wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Moerkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Damme
 • CV ketel: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 18,40%
 • Postcodegebied: 8340
 • Mazout: 2610 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-moerkerke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Moerkerke ligt dat gemiddeld op circa 1445 m3 en 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze factoren hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Vaak is het slim om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle contracten zie jij info als type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Moerkerke, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.antargaz.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Moerkerke


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €265 rendement bieden. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: korter douchen
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Moerkerke. Op die manier bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Moerkerke. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de geselecteerde maatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bijv. OCTA+, Essent of Comfort Energy. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Moerkerke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Moerkerke en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Moerkerke

Tal van energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Moerkerke. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Moerkerke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Damme zijn er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8340. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy afsluiten.