Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramskapelle

Direct energie vergelijken in Ramskapelle? Geholpen door de energievergelijker vind je supersnel alle bekende energieleveranciers zoals Mega & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Ramskapelle het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je op deze pagina uitgebreide info over zaken zoals verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Knokke-Heist
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 335,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ramskapelle?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Ramskapelle. Van Lampirus tot aan Mega, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Zij gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramskapelle is op dit moment? Geef snel jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energievergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Ramskapelle, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door jouw input in de energievergelijker ontdek jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ramskapelle

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Ramskapelle betreft Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Knokke-Heist wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Ramskapelle

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-ramskapelle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Ramskapelle is dat gemiddeld 1420 m3 en nog eens 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket check je voorwaarden als soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ramskapelle, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ramskapelle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €275 voordeel geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaaradvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Ramskapelle. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ramskapelle. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je toekomstige gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris en ook Wase Wind. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ramskapelle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ramskapelle en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Ramskapelle

Een groot deel van de energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Ramskapelle. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Ramskapelle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Knokke-Heist kennen we steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8301. In de regio kan je vaak vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over OCTA+ afsluiten.