Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Veldegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Veldegem? Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle grote maatschappijen zoals Luminus & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Veldegem het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je op energiehunter.be praktische info over zaken zoals leveranciers en vaste en variabele tarieven. Ook geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zedelgem
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Veldegem?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Veldegem. Van Antargaz tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veldegem is op dit moment? Vul snel de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Veldegem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v selecties in de prijzenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Veldegem

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Veldegem is Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zedelgem is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Veldegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zedelgem
 • CV ketel: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 39,50%
 • Postcodegebied: 8210
 • Mazout verbruik: 2510 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-veldegem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Veldegem ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze factoren dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaliter is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire maatschappijen en contracten. Van ieder contract tref je voorwaarden zoals type stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Veldegem, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante actie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het energiebedrijf. Zoals www.luminus.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Veldegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €335 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Veldegem. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Veldegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw aankomende maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste partij. Onder andere OCTA+, Essent en Eni. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lagere onkosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Veldegem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Veldegem en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Veldegem

Veel aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Veldegem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Veldegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Zedelgem zien we verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8210. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Poweo abonnement.