Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zedelgem

Snel energie vergelijken in Zedelgem? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je eenvoudig alle grote leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Zedelgem de laagste prijs hanteert. Voorts tref je via de energievergelijker bruikbare info over items als bijvoorbeeld gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zedelgem
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zedelgem?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Zedelgem. Dat gaat van Poweo tot aan Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 energie aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zedelgem is voor jouw verbruik? Geef vlug de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze energie bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Zedelgem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in onze vergelijker check je probleemloos een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zedelgem

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Zedelgem is Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Zedelgem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Zedelgem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zedelgem
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 0,197%
 • Centrale postcode: 8210
 • Aantal mazout liters: 1560 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-zedelgem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Zedelgem is dat gemiddeld 1440 m3 plus 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle pakketten zie jij data met betrekking tot type energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zedelgem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de leverancier. Denk aan www.luminus.be + www.ecopower.be. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zedelgem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Zedelgem. Dan realiseer je de hoogste besparing. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Zedelgem. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw nieuwe energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Eni. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zedelgem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zedelgem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zedelgem

Bijna alle bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Zedelgem. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Zedelgem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Zedelgem kennen we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8210. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van OCTA+ prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente