Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westkapelle

Snel online energie vergelijken in Westkapelle? Middels de energievergelijker tref je eenvoudig alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Eneco & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Westkapelle prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je via de Energiehunter bruikbare informatie over thema’s als bijv. verschillende gasregio’s en info over duurzame energie. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Knokke-Heist
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 435,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Westkapelle?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Westkapelle. Dat loopt van Antargaz tot aan OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westkapelle is in juli 2024? Vul gelijk de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Westkapelle, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Via selecties in de tool achterhalen jullie eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Westkapelle

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Westkapelle betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Knokke-Heist valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Westkapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Knokke-Heist
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 39,80%
 • Postcodegebied: 8300
 • Mazout consumptie: 2540 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-westkapelle

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Westkapelle gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1410 m3 en 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder pakket vind je informatie als soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Westkapelle, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Zoals www.essent.be + www.trevion.be. De door jou gekozen maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Westkapelle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €390 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand bieden wij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Westkapelle. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Westkapelle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, Essent of Ebem. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Westkapelle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Westkapelle en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Westkapelle

Een groot deel van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Westkapelle. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Westkapelle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Knokke-Heist bestaan er meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8300. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Essent afsluiten.