Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heist-Aan-Zee

Meteen energie vergelijken in Heist-Aan-Zee? Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je eenvoudig alle interessante energie aanbieders als Eneco en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Heist-Aan-Zee voor jou de beste prijs heeft. Ook lees je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Knokke-Heist
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Heist-Aan-Zee?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heist-Aan-Zee. Van Lampirus tot aan Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heist-Aan-Zee is? Vul snel de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energiebedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Heist-Aan-Zee, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels selecties in de energievergelijker detecteer jij simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heist-Aan-Zee

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Heist-Aan-Zee heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Knokke-Heist valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Heist-Aan-Zee

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Knokke-Heist
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 39,90%
 • Centrale postcode: 8301
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2550 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-heist-aan-zee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Heist-Aan-Zee is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en nog eens 3475 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijszekerheid kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Van elk abonnement tref jij informatie over herkomst energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Heist-Aan-Zee, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.engie.be + www.trevion.be. De betreffende maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Heist-Aan-Zee


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €380 rendement bieden. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Heist-Aan-Zee. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Heist-Aan-Zee. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aanstaande gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste partij. Denk aan Eneco, Lampiris + Ecopower. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Heist-Aan-Zee vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Heist-Aan-Zee en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Heist-Aan-Zee

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Heist-Aan-Zee. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Heist-Aan-Zee vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Knokke-Heist zien we meerdere stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8301. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco afsluiten.