Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Assebroek

Op je gemak energie vergelijken in Assebroek? Met behulp van onze vergelijker vind je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Assebroek het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als o.a. verschillende aanbieders en variabele of vaste tarieven. Daarnaast geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Assebroek?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Assebroek. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Assebroek is in juli 2024? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze energie bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Assebroek, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker check je gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Assebroek

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Assebroek is Ieh. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brugge wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Assebroek

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 18,00%
 • Centrale postcode: 8310
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2570 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-assebroek

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Assebroek is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 en 3485 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van alle contracten achterhaal je informatie aangaande type energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Assebroek, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.eni.com. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Assebroek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 korting realiseren. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Assebroek. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Assebroek. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare partij. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Trevion. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lage kosten en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Assebroek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Assebroek en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Assebroek

Het merendeel van de organisaties verschaffen vandaag de dag groene stroom in Assebroek. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Assebroek vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Brugge bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8310. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus afsluiten.